5.9 C
Mostar

DONALD TRUMP: “Kazao sam vođi talibana, nazovimo ga Muhamedom: ‘Muhamede, mi odlazimo”

Bivši američki predsjednik, republikanac Donald Trump se tokom obraćanja pristalicama u Arizoni nije mogao sjetiti imena vođe talibana, pa je u tom trenutku kazao: “Nazovimo ga Muhamed”.

U skoro dvosatnom govoru posebno je kritikovao demokrate i obrušio se na talibane. Obraćajući se 5.000 ljudi nije se mogao sjetiti imena lidera talibana. Pa je tako za Mawlawija Hibatullaha Akhundzada kazao “nazovimo ga Muhamed”.

Govoreći o sporazumu Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a o povlačenju njihovih snaga iz Afganistana ispričao je šta je poručio talibanskom vođi.

“Kazao sam vođi talibana, nazovimo ga Muhamedom: ‘Muhamede, mi odlazimo”, naveo je Trump.

Obraćanje je iskoristio ismijavanje drugih te je Akhundzadu opisao kao “grubim čovjekom”. Ponovio je da je su prošlogodišnji predsjednički izbori u SAD-u bili “sramni” i da je na njima “pokraden”. U kritici nije poštedio ni aktuelnog predsjednika, demokratu Joea Bidena.

“Joe Biden i radikalni demokrati uništavaju našu naciju. Ne vjerujem mu. Mislim da on uopće ne zna gdje je dovraga”, poručio je.

Mnogi su očekivali da će Trump govoriti o tome da li će se na sljedećim izborima ponovo kandidovati za predsjednika, ali to se nije desilo. Umjesto toga, najviše je kritikovao prvih pola godine Bidenovog predsjedničkog rada.

“Oni kažu da je ovo bilo najgorih prvih šest mjeseci u historiji. Ne znam da li je istina da su to kazali, ali je to ocjena istinita”, poručio je Trump ne precizirajući ko su to “oni”.

Sebi je pripisao zasluge za razvoj vakcine protiv koronavirusa. Pozvao je na vakcinaciju, ali je naglasio da svako treba odlučiti da li će se vakcinisati ili neće, piše list Independent.

Izvor: Klix, Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno