26.6 C
Mostar

KOMŠIĆ: Milanović bi trebao da se prestane dodvoravati Dodikovoj i beogradskoj politici

Povodom današnje izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojoj proziva hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva za navodno nazivanje Hrvatske “zločinačkom državom” oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Niko nije rekao da je Hrvatska zločinačka država, tako da nema potrebe da Milanović izvrće naše riječi. To što postoje presude međunarodnih sudova na koje se pozivamo nije nikakvo kršenje Dejtonskog sporazuma, nego baš nasuprot”, rekao je Komšić.

Dodao je da su oni svoj odnos prema Republici Hrvatskoj pokazali jasnim stavom da Bosna i Hercegovina ne treba procesuirati generale hrvatske vojske zbog legitimnih oslobodilačkih operacija pri oslobađanju Hrvatske.

Istakao je da na tome insistiraju upravo oni što ih Milanović “danas advokatiše a dolaze iz entiteta kojeg je on sam nazivao genocidnim”.

MILANOVIĆ Dodikov prijedlog nazvao Paradeyton

“Ako zaista poštuje Dejtonski sporazum, trebao bi da se prestane dodvoravati Dodikovoj i beogradskoj politici”, zaključio je Komšić.

Podsjećamo, Milanović je danas u kontekstu poziva Milorada Dodika na “novi dogovor” između političkih faktora u BiH, u kojem bi jedan od medijatora bio predsjednik Hrvatske, kazao da je prijedlog dobronamjeran, ali da Dejton ne treba mijenjati nego se držat “zapisanog”.

Klix, Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno