14.9 C
Mostar

POČEO JE OK FEST: Tjentište je od sinoć epicentar pozitivne energije

Prvi dan Nektar OK Festa postavio je visoke standarde, a na tri festivalska stagea smjenjivale su se brojne regionalne zvijezde. Smještajni kapaciteti u OK kampu popunjavaju se u rekordnom roku.

Festival su otvorili u podne Siniša Tamamović i Alexander G na Sky Cola OK Summer Stageu. Prve zvuke elektronske muzike ljubitelji plesnih ritmova dočekali su pored bazena, koji je uvršten na mapu najvećih prirodnih bazena u Evropi.

Ovaj uvod bio je savršeno zagrijavanje za sve ono što je uslijedilo na Sensation OK Stageu. Gitarskim rifovima Love Hunters-a i Mortal Kombata atmosfera u OK kampu došla je do usijanja. Ovakav dnevni program naslutio je pravu rock and roll muzičku priču na glavoj bini.

NA TJENTIŠTU SUTRA počinje sedmo izdanje OK Festa

 

Na Jagermehttps://proglas.ba/na-tjentistu-sutra-pocinje-sedmo-izdanje-ok-festa/ister Main Stageu program je započeo Moreuz, koji je prava uvertira za velikane domaćeg rock and roll-a. Goran Bare i Majke preuzeli su publiku i razgalili ih vanvremenskim hitovima, te podsjetili uzavrelu masu zašto nose epitet istinskih ikona tvrdog zvuka.

Uslijedio je nastup benda Van Gogh, oni su svoju muzičku priču ispričali starim hitovima koje je publika horski pjevala ali i predstavili pjesme sa novog albuma “More bez obala”. Vrhunac večeri bio je nastup sastava Brkovi, a atmosfera koja se širila NP Sutjeska bila je magična.

Nakon žestokog muzičkog programa na glavnoj bini, publika se uputila na after party u OK kamp. Ovo veče zatvorili su DJ setom Siniša Tamamović i Alexander G koji su, sudeći po reakcijama i raspoloženju prisutnih, disali zajedno s publikom.

Večeras nas na glavnoj bini Jagermeister Main Stage očekuju nastupi Who See-a, Buč Kesidija, TBF-a te Bajage i Instruktora.

Najbolja dnevna zabava rezervisana je za Sky Cola OK Summer Stage na kojem će Mladen Tomić, Toni Juranović i Nebs Jack zagrijati publiku za “Sensation OK Stage” gdje će od 16 sati svirati Marčelo i Napeti quintet, a nakon njih Atheist Rap.

Istog dana, u OK book zoni predstavit će se Dušan Vesić sa svojom knjigom “Bunt dece socijalizma”, a od 21 sata bit će upriličena filmska noć pod zvijezdama na OK Cinema Stageu, a posjetioci će moći uživati u filmu “Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu”.

Izvor: Klix, Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno