17.7 C
Mostar

LIKVIDACIJE NEISTOMIŠLJENIKA: Bjeloruski aktivista pronađen mrtav

Nevladina organizacija za koju je Šišov radio, Bjeloruska kuća u Ukrajini (BDU), pomaže Bjelorusima koji bježe od progona režima Aleksandra Lukašenka, koji vodi brutalne akcije otkako su masovni protesti osporili njegovu tvrdnju o ponovnom izboru za šesti predsjednički mandat u avgustu 2020. godine.

“Bjeloruski državljanin Vitalij Šišov, koji je nestao juče (ponedjeljak, 2. avgust) u Kijevu, pronađen je obješen danas u jednom od kijevskih parkova, nedaleko od mjesta stanovanja”, navodi se u saopštenju policije.

BDU je 2. avgusta na Telegramu naveo da je aktivista očigledno otišao na dnevno trčanje ranije tog dana i nije se vratio.

Organizacija je rekla da Šišovova odjeća za vježbanje nije bila u njegovoj kući i da su pokušaji da ga kontaktiraju bili neuspješni.

Pripadnici BDU-a istražuju područje na kojem Šišov obično džogira i kontaktirali policiju.

Šišov je porijeklom iz grada Rečica na jugoistoku Bjelorusije, a preselio se u Ukrajinu nakon osporavanih predsjedničkih izbora u zemlji u avgustu 2020. godine, na kojima je Lukašenko odnio pobjedu, što je dovelo do masovnih uličnih protesta

Izvor: RSE, Foro: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno