14.9 C
Mostar

“LOVCI NA TARTUFE” otvara ovogodišnji Mediteran Film Festival

Dokumentarnim filmom “Lovci na tartufe” Michaela Dwecka i Gregoryja Kershawa bit će otvoreno 22. izdanje Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu.

Film “Lovci na tartufe”, premijerno prikazan na prestižnom festivalu u Sundanceu, govori o skupini iskusnih stručnjaka iz talijanskog Pijemonta, tragača za rijetkim i dragocjenim tartufima za kojima žude najbogatiji svjetski kuhari i gurmani.

Ovaj apsurdistički meditativni dokumentarac pruža nam uvid u svijet nedostižnih tartufa i rituala njihovih tragača koji lukavo i šutljivo štite taj svijet od pohlepe i utjecaja izvanjskog svijeta i usput nam otkrivaju magiju koja se krije u prirodi. Samo je treba znati vidjeti.

“Dok se za njihovu lovinu otima bogati i mondeni kulinarski svijet, oni žive životom skromnih osobenjaka, zaljubljenih u svoje pse tragače, lukavo i šutljivo štiteći svoj svijet od pohlepe”, stoji u najavi dokumentarca koji će biti prikazan na otvaranju festivala, u srijedu 25. augusta.

Dokumentarni kolaž “Ljubav oko svijeta” autorskog para Anđele i Davora Rostuhar, film je kojim će u subotu 28. augusta na Otvorenom kinu, biti zatvoren mediteranski festival.

Film predstavlja uzbudljiv kolaž subjektivnih iskaza ljudi koji dolaze iz različitih geografskih, ekonomskih i političkih konteksta i prati sve faze njihovih odnosa – od trenutka kad su se upoznali ili imali prvi spoj, preko odluke da se vjenčaju ili zajedno usele te njihovih kasnijih borbi i izazova pa sve do sadašnjeg trenutka.

Bračni par Rostuhar dokumentarni film snimio je na svom jednogodišnjem putovanju tijekom kojeg su posjetili 33 države na šest kontinenata te o ljubavi intervjuirali više od 200 ljudi.

‘’Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi’’, stoji u najavi.

Podsjećamo, 22. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, bit će održan od 25. do 28. augusta u Širokom Brijegu.

Klix, Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno