14.9 C
Mostar

PREMINUO CHARLIE WATTS čuveni bubnjar Rolling Stonesa

Poznati bubnjar Rolling Stonesa Charlie Watts preminuo je danas u 80. godini.

“S ogromnom tugom objavljujemo smrt našeg voljenog Charlie Wattsa. Preminuo je danas u londonskoj bolnici okružen svojom porodicom”, saopćeno je.

Vijest dolazi sedam dana nakon što je objavljeno da će Watts propustiti turneje benda po SAD-u kako bi se oporavio od medicinskog zahvata. Watts je prethodno bio liječen od raka grla 2004. godine.

Charles Robert Watts je rođen 2. juna 1941. godine u Londonu. Bio je engleski bubnjar, a proslavio se kao član legendarnog benda Rolling Stones od 1963. godine.

Prvobitno se školovao za grafičkog umjetnika, a počeo je svirati bubnjeve u londonskim ritam i blues klubovima, gdje se upoznao s Brianom Jonesom, Mickom Jaggerom i Keithom Richardsom. U januaru 1963. pridružio se njihovoj mladoj grupi, Rolling Stonesima.

Watts je jedini član Rolling Stonesa, pored Jaggera i Richardsa, koji se pojavio na svim njihovim studijskim albumima.

U Kuću slavnih modernih bubnjara izabran je 2006. godine, a Vanity Fair ga je, iste godine, uvrstio u Međunarodnu listu najbolje odjevenih u Kući slavnih. Prema procjeni poznatog muzičkog kritičara Roberta Christgaua, Watts je “najveći bubnjar rocka”.

Godine 2016. bio je 12. na listi “100 najvećih bubnjara svih vremena” Rolling Stonea.

Klix, Foto: YouTube

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno