17.7 C
Mostar

SRBIJA SVE OTVORENIJE PRISEŽE RUSIJI: Intenzivnija saradnja MUP-a Srbije i ruskog Rosteha

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Aleksandar Vulin najavio je u Moskvi u ponedeljak (23. avgust) da će se saradnja sa ruskom kompanijom Rosteh (Rostec) nastaviti, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Vulin je na sastanku sa zamenikom direktora državne korporacije za pomoć u razvoju, proizvodnji i izvozu naprednih tehnologija Rosteha Dmitrijem Lelikovim rekao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom njegovog ministarstva i ove ruske kompanije.

“MUP želi da unapredi svoje tehničke kapacitete u cilju zaštite Republike Srbije od različitih izazova i pretnji zbog čega nam je važna nabavka tehničkih sredstava koje proizvodi ‘Rosteh’ “, saopštio je MUP.

“SB” ISTRAŽILA: Koji su ciljevi Srbije, ovladati vojnom industrijom BiH ili pomoći RS-u da dostigne Federaciju BiH?

U saopštenju se navodi da se ministar Aleksandar Vulin zahvalio Lelikovu “na pomoći i podršci rukovodilaca predstavništva Rosteha u Beogradu MUP-u Srbije”.

U saopštenju MUP-a se ne precizira o kakvoj pomoći je reč.

Kompanija Rosteh je od 2015. godine pod sankcijama Ministarstva finansije Sjedinjenih Država i Zapada zbog ruskog zauzimanja poluostrva Krim 2015. godine.

Rusija je aneksirala Krim u martu 2014. godine, uputivši trupe i održavajući referendum koji je najmanje 100 zemalja proglasilo nelegitimnim.

U sukobu je od aprila 2014. godine ubijeno više od 13.000 ljudi, a raseljeno više od milion.

Evropska unija je uvela sankcije Rusiji i ocenila da je prekršeno međunarodno pravo.

RSE, Foto: YouTube

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno