15.5 C
Mostar

VUČIĆ SE NAJVIŠE PLAŠI hrabre Marinike. Ko je žena koju napadaju, vrijeđaju i na nju bacaju žive kokoši?

Na to još i više upućuje strah Vučića i vučićevaca od jednog ženskog imena koje se sve više ističe kao izgledan pandan autokratskom i manipulativnom Šešeljevom učeniku. Njezino ime je Marinika Tepić, bivša je novinarka, i biti će nositeljica izborne liste Saveza za Srbiju kojega čine Stranka slobode i pravde (SSP), Narodna stranka (NS), Demokratska stranka (DS), Pokret slobodnih građana (PSG) i još nekoliko udruga.

Žestina kojom na nju s klasičnih šovinističkih pozicija nasrću arkanovci, šešeljevci i ostali režimski liblinzi i huškači ilustrira golemu paniku u redovima vlasti. Upravo je kao nacionalnu izdajnicu napao idejni vođa Arkanovih Belih Orlova, redatelj Dragoslav Bokan, nazvavši je javno Rumunjkom koja patološki mrzi Srbe, a ona mu je uzvratila kaznenom prijavom za izazivanje rasne, vjerske i nacionalne mržnje.

Nakon njezinih istupa vezanih za zadnje masovne prosvjede reagirao je i Aleksandar Vučić osobno, poručivši naciji da je funkcionerka SSP-a “lažov” i da “ne postoji stvar koju nije uradila protiv države“. Ima li od toga bolje preporuke za novu političku nadu?

Marinika Tepić, djevojački Čobani, rođena je 1974. godine u Pančevu, u manjinskoj rumunjskoj obitelji. Udana je za Milana Tepića, nekadašnjeg funkcionera Koštuničinog DSS-a, te s njime i dvoje djece danas živi u Novom Sadu. U rodnom gradu završila je školu klavira, te u Beogradu diplomirala engleski i rumunjski jezik i književnost. Prije nego što se počela baviti novinarstvom, Marinika Tepić je dvije godine radila kao profesorica u školi.

U tjedniku „Libertatea“ potom je bila urednica i kolumnistica, a surađivala je i s drugim neovisnim medijskim kućama poput Vojvođanske mreže, BIRN-a i Televizije „B92“… Iz novinarstva je u politiku ušla preko Lige socijaldemokrata Vojvodine poznatog oporbenjaka i antiratnog aktivista Nenada Čanka.

Na meti kritika vlasti Marinika Tepić se našla zbog ‘neoprostivog grijeha’ što je prije par godina u srbijanskom parlamentu inicirala prijedlog rezolucije o osudi genocida u Srebrenici. Vlast, kao i ‘nedićevci’ i ‘ljotićevci’ iz opozicije, često je napadaju optužbama da je previše građanski orijentirana, te nedovoljna patriotkinja po njihovom fašističkom obrascu.

Ona se baš i ne da lako zastrašiti. Politici se, po vlastitom priznanju, posvetila jer je shvatila da mora početi javno raditi na afirmaciji vrijednosti zbog kojih je kao novinarka 15 godina kritizirala elite. U srbijansku skupštinu ušla je kao zastupnica 2014. na listi stranke Nenada Čanka, a prije dvije godine postala je potpredsjednica Stranke slobode i pravde bivšeg beogradskog gradonačelnika Dragana Đilasa.

Marinika Tepić se nakon pokušaja iniciranja rezolucije o genocidu u Srebrenici suočila s ozbiljnim prijetnjama smrću brojnih srpskih desničarskih grupa, a Beograd su ukrasili i prijetećim grafitima protiv nje. U veljači ove godine, nakon što je na konferenciji za novinare optužila vladu Srbije da surađuje s mafijom, jedan član Srpske napredne stranke na nju bacio živu kokoš.

image

Screenshot YT

Razotkrila je i trgovinu oružjem na Bliski istok koju su organizirali Vučićevi stranački dužnosnici, a u travnju je optužila pitoresknog gradonačelnika Jagodine Dragana Marinkovića Palmu, lidera stranke Jedinstvena Srbija, da je uglednicima podvodio maloljetnice na svojim zabavama.

image

Screenshot YT

Usprkos iznesenim dokazima, do danas mu se ništa nije dogodilo, no rejting Marinike Tepić poprilično je od svega toga narastao i ozbiljno prijeti mafijaško-šovinističkim mrežama koje se u Srbiji pletu još od davnih zločinačkih dana slavnog Slobe i njegove klike.

slobodnadalmacija, foto: YouTube
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno