15.5 C
Mostar

KRIVOKAPIĆ POSLAO PORUKU DF-u: Vi ste kolateralna šteta svega što se događa u Crnoj Gori

Premijer Zdravko Krivokapić reagovao je na prozivke predstavnika Demokratskog fronta koji su poručili da premijer Crne Gore nije spreman da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Krivokapić je istakao kako je Vlada Crne Gore na čijem je on čelu spremna potpisati ovaj ugovor koliko danas te je optužio DF da se služi neistinama.

“Nakon održanih izbora, a posebno nakon formiranja Vlade, napadi na mene bili su najličniji i van politike, često i bez elementarnog vaspitanja, a opet je podržano skoro sve moje, uz kritike i prijetnje da može biti drugačije ako budem neposlušan, ali ne nekima van Crne Gore, već onima koji kažu da su me birali, ako budem neposlušan vama. A birao nas je narod Crne Gore, i vas i mene, da promijenimo ono što je upravo narod promijenio, nepristojnu vlast željnu samo vlasti, kojoj je sve malo i sve uzaludno, kojoj ništa nije dovoljno, kao što sada, očigledno, ni vama nije dovoljno”, naveo je Krivokapić, prenosi CdM.

Onda su osvrnuo na prozivke DF-a da je izdajnik.

“Ja vjerujem u vašu ljudsku nevinost, ali poslije svega, ne i u političku. Sa mnom ne želite da razgovarate, ali tražite tehničku Vladu sa svim parlamentarnim činiocima, znači, nećete Vladu sa mnom ali hoćete Vladu sa DPS-om, mene optužujete da sam urgirao da vam presude, a njih, koji su vas optužili za državni udar i pranje novca zovete u Vladu”, kazao je Krivokapić.

Navodi da nije izgubio njihovu podršku, već narod zbog DF-a gubi osjećaj da je pobijedio.

“Narod, gospodo, nije glasao za vas, vi ste kolateralna šteta svega što se prethodne godine dogodilo u Crnoj Gori, vi ste profiteri nad tuđim pobjedama, nad borbom i pobjedom crkve i naroda, vi ne trgujete svojim mandatima već narodom Crne Gore. Napravili ste zamku za narod, kojom ste u Beogradu i na svakom drugom mjestu učinili sve da me predstavite izdajnikom koji neće da potpiše nešto svoje, ugovor koji nije bio ni usaglašen ni izglasan na Vladi, tražili ste mi da zaključim ugovor da bi imali razlog da me razriješite. A ja i ova Vlada spremni smo, koliko je danas, da potpišemo Temeljni ugovor”, poručuje Krivokapić.

Ističe da sa Milom Đukanovićem i DPS-om, zbog prirode svoje funkcije i prirode kohabitacije komunicira zato što mora, a DF zato što želi.

“Ne zovem ja DPS u tehničku Vladu, već vi. Umarate narod podjelama, neslogom i konfliktima, ali ne konfliktima sa opozicijom, koju ste upravo vi takvi trideset godina držali na vlasti, već konfliktima sa dijelom Parlamentarne većine i Vladom, jer kada ste konačno na vlast došli vi želite da ostanete opozicija, očigledno nesvjesni odgovornosti koju nosi vlast, pa i vi lično, pred narodom Crne Gore”, kazao je Krivokapić.

Izvor: Klix, Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno