23.8 C
Mostar

POTPUNA KAPITULACIJA politike Milorada Dodika

Član Predsjedništva SDP-a i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zukan Helez komentarisao je dolazak Milorada Dodika na sastanak u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom. Smatra da je Dodik jučerašnjim prisustvom sastanku sa turskim kolegom Erdoganom pogazio stavove Narodne skupštine RS.

“Danas smo bili svjedoci potpune kapitulacije politike Milorada Dodika. Nakon političkog šamara od svog mentora Vučića, danas je pogazio stavove Narodne skupštine RS u koje se zaklinjao. Došao je u Predsjedništvo, na sastanak sa turskim predsjednikom Erdoganom i time pokazao da sva igra oko ‘Inzkovog zakona’ je bila njegova politička farsa. U čitavoj ovoj političkoj igri jedino su od Dodika gore prošli predstavnici opozicije iz RS-a koje je Dodik po ko zna koji put prevario pokazavši da je vrstan politički manipulator. Danas je bilo lijepo vidjeti Milorada Dodika kako ponosno stoji između zastave države Turke i zastave države Bosne i Hercegovine”, naveo je Helez, piše N1.

Podsjetimo, reagovao je i bivši ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, koji je potpredsjednik Partije demokratskog progresa, izjavio je kako je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvom sastanku sa turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

Crnadak je istakao da su zaključci entitetskog parlamenta veoma precizni i jasno kažu da će predstavnici iz RS-a u radu državnih institucija učestvovati samo kada treba da spriječe donošenje neke odluke štetne po taj entitet u BiH.

Reagovao je i zastupnik Nebojša Vukanović.

Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno