14.9 C
Mostar

U JAPANU UMRLE DVIJE OSOBE nakon prijema vakcine Moderna

Dvije osobe umrle su u Japanu nakon što su primili vakcinu protiv COVID-a 19 kompanije Moderna koja je dio sporne isporuke bočica kontaminiranih određenim česticama, za koje se sumnja da su povezane sa proizvodnom linijom u Španiji, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

U saopštenju se navodi da su preminuli muškarci koji su imali više od 30 godina nekoliko dana nakon prijema druge vakcine.

Obojica su primili dozu iz jednog od tri postrojenja u kojima je suspendovana proizvodnja nakon otkrića kontaminacije.

U toku je istraga o uzroku njihove smrti.

Japanski mediji, pozivajući se na Ministarstvo zdravlja, javili su da su bočice kontaminirane česticama metala.

Japan je sredinom sedmice suspendovao upotrebu 1,63 miliona doza vakcine Moderna nakon izvještaja o kontaminaciji bočica određenim česticama, za koje se sumnja da su povezane sa proizvodnom linijom u Španiji.

ONI KOJI SU PREBOLJELI KORONU imaju manje šanse da se zaraze delta sojem od vakcinisanih Pfizerom

Serija spornih vakcina imala je 565.400 doza, a Moderna je saopštila da je stopirala isporuku ove i još dvije serije.

Evropska agencija za lijekove (EMA) saopštila je da proizvodnja vakcina protiv COVID-a 19 Moderna u postrojenju njihovog partnera Rovi u Španiji može biti nastavljena nakon prvobitne procjene rizika.

Proizvodnja vakcina u Roviju može da se nastavi nakon preliminarne procjene rizika i dobijenih informacija. Istraga o glavnom uzroku je u toku. “EMA će objaviti dodatne informacije tokom istrage”, navodi se u saopštenju EMA-e.

RSE, Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno