17.7 C
Mostar

VUČIĆ KOMENTARISAO SANKCIJE IZ SAD-a: Mogli bi ih dobiti i neki u regionu na višim funkcijama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je sankcije koje su uvedene Milanu Radoičiću i Zvonku Veselinoviću zbog povezanosti s organizovanim kriminalom, a za koje se smatra da su bliski njemu, piše Klix.

“Dobio sam danas neformalni izvještaj od Američke ambasade o odluci SAD-a o sankcijama. Nadležni državni organi Srbije ispitat će optužbe za osobe koje su odlukom SAD-a dobile sankcije”, izjavio je Vučić.

Kako je istakao Vućić, oni su optuženi za ilegalnu trgovinu.

“Na kraju će ih optužiti što ne poštuju granicu između Kosova i Srbije, ali to je već njihova stvar, neću da ulazim dok ne vidim šta stvarno piše. Ako postoje neke ozbiljne optužbe, naši državni organi će ih itekako ispitati”, rekao je Vučić.

Smatra da bi sankcije mogli dobiti i neki u regionu na mnogo višim funkcijama.

“Sačekajmo da vidimo. Sve što dobijemo s bilo kojim pokazateljem da je neko izvršio krivično djelo, naši nadležni organi će biti spremni da iste sekunde i u potpunosti to provjere”, zaključio je Vučić.

Sjedinjene Američke Države su prvi put jučer, 8. decembra 2021. godine, po Magnitsky zakonu uvele sankcije prema nekim fizičkim i pravnim osobama u našem regionu.

foto: YouTube
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno