14.9 C
Mostar

LAZOVIĆ OBJASNIO SCHMIDTU ZAŠTO GRAĐANI GLASAJU ZA KOMŠIĆA: Čovićeva politika reinkarnacije Herceg-Bosne nikada neće dobiti podršku

Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću dok se u Mostaru na manifestacijama HDZ-a čuje himna Hrvatske a ne BiH, kaže Miro Lazović

Nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine, političar i sociolog, Miro Lazović, komentarisao je na svojoj Facebook stranici izjavu visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta.

Schmidt je, podsjećamo, rekao kako je Željko Komšić hrvatski predstavnik izabran glasovima Bošnjaka, te da je Dragan Čović pravi lider Hrvata u BiH.

– Ako Christian Schmidt tvrdi da je: “Željko Komšić predstavnik hrvatskog naroda ali da je dominantno izabran bošnjačkim glasovima” i “da je pravi/istinski vođa Hrvata Dragan Čović izgubio od njeg ” onda bi se morao raspitati šta je stvarni razlog pobjede Željka Komšića u duelu sa Draganom Čovićem liderom HDZ-a, rekao je Lazović.

Lazović je istakao kako građani ne biraju člana Predsjedništva BiH na osnovu njihovog stajlinga.

– Ne biraju građani FBiH hrvatskog člana Predsjedništva BiH po izgledu i stajlingu. Dragan Čović bi tada imao realne šanse za pobjedu. Izostanak podrške za Čovića je zbog politike HDZ-a i njihovog odnosa prema državi BiH, kazao je on.

Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno