13.8 C
Mostar

PUSIĆ ODGOVORILA KOVACSU: Bh. muslimani su živi dokaz da je islam evropska religija

Hrvatska političarka Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova ove zemlje, reagirala je na objavu glasnogovornika Vlade Mađarske Zoltana Kovacsa.

Kovacs je na Twitteru napisao da je “izazov s Bosnom kako integrisati državu koja ima dva miliona muslimana”. Na ovu izjavu reagirala je Pusić.

“To može reći samo neko ko ne zna ništa o Bosni. Bh. muslimani su integrirani Evropljani i živi dokaz da je i islam evropska religija. Oni očito nisu problem. Dodik i Čović su ti koji su problem i koji razgrađuju BiH”, napisala je Pusić na Twitteru.

Podsjetimo, na ovu izjavu su reagirali i mnogi drugi, između ostalih i visokorangirana zvaničnica Socijaldemokratske partije Švedske Aida Hadžialić, koja je bila ministrica obrazovanja Švedske.

“Gospodine Kovacs, Bosna i Hercegovina i njeni narodi su Evropljani i starosjedioci koliko i Mađarska i Mađari. Većina njih su sekularisti i smatra se da u Bosni živi najliberalnija muslimanska većina na svijetu. Borimo se za evropske vrijednosti kao što su demokratija i vladavina prava”, poručila je Hadžialić.

Klix, foto: YouTube
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno