-1.1 C
Mostar

RATNO STANJE NA SJEVERU KOSOVA: Prištinski specijalci okružili manastir u kojem se nalaze noćašnji napadači na kosovske policajce! (FOTO, VIDEO)

Kako se javljaju izvori sa lica mjesta, policija Kosova trenutno napada pravoslavni manastir koji se nalazi u neposrednoj blizini sela Banjska kod kojeg je jutros napadnuta policijska patrola i ubijen jedan, a dvojica ranjenih policajaca.

Prema informacijama kosovskih obavještajnih službi, napadači koji su bili na barikadi nakon zločina sklonili su se u prostorije manastira i uživaju zaštitu tamošnjih domaćina, prenosi SB.

U dramatičnom saopćenju kojeg je oko podneva izdala Eparhija Raško-prizrenska ” prema najnovijim informacijama grupa naoružanih maskiranih ljudi upala je u zaslijepljenim vozilima u samom manastiru, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju” .

Kako je saopćeno, ” trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi sigurnosti, bratija manstira i poklonici su se zaključali u konaku, a hram manastira je također zaključan. Naoružana maskirna lica kreću se po dvorištu i čuju se povremeni pucnji” .

Navode eparahije Raško Prizrenske potvrđuju i snimci iz dvorišta manastira na kojima se vide pripadnici policije Kosova koji pokušavaju ući u unutrašnjost zdanja u napade za napadačima na njihove kolege.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno