23.8 C
Mostar

ODBAČENI ZAHTJEVI GORDANE TADIĆ uskoro i konačna odluka o smjeni glavne tužiteljice

Advokat Gordane Tadić Vlado Adamović je zatražio izuzeće članova Drugostepene disciplinske komisije Mahmuta Švrake i Mustafe Šabića, kao i predsjednika VSTV-a Halila Lagumdžije te obje potpredsjednice Sanele Gorušanović Butigan i Biljane Simeunović, međutim zahtjevi su odbijeni.

U vezi s disciplinskim postupkom koji se vodi protiv glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordane Tadić, Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine saopćava da je Vijeće na zatvorenoj sjednici odlučivalo o zahtjevima Gordane Tadić, odnosno njenog advokata.

DISCIPLINSKA KOMISIJA: Gordana Tadić nepravosnažno razriješena dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH

Zahtjev za izuzeće predsjednika VSTV-a BiH Halila Lagumdžije se odbija, čime su zatim stečeni uslovi da on donese odluke o ostalim zahtjevima za izuzeće, koje je Adamović uputio VSTV-u BiH.

“Predsjednik VSTV-a BiH je odbio zahtjeve za izuzeće članova Drugostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH Mahmuta Švrake i Mustafe Šabića. Zahtjeve za izuzeće potpredsjednicâ VSTV-a BiH Sanele Gorušanović-Butigan i Biljane Simeunović, koje je podnio punomoćnik glavne tužiteljice Tužilaštva BiH advokat Vlado Adamović, predsjednik VSTV-a BiH je odbacio, dok je zahtjev za izuzeće koji je podnijela sama potpredsjednica VSTV-a BiH Biljana Simeunović predsjednik uvažio”, saopćeno je.

Ovim su stečeni uslovi da Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH nastavi rad i donese drugostepenu odluku u disciplinskom postupku protiv glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

Klix, Foto: YouTube
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno