5.9 C
Mostar

ZBOG NEČISTOĆE: U Japanu povlačenje novih serija vakcine Moderna

Vlasti japanske oblasti Okinave u nedelju 29. avgusta su povukle iz upotrebe vakcinu američke kompanije Moderna posle otkrića nečistoća u novoj seriji zatvorenih bočica te vakcine, javlja AFP.

U JAPANU UMRLE DVIJE OSOBE nakon prijema vakcine Moderna

 

Ta odluka je doneta pošto su vlasti u Tokiju u subotu 28. avgusta najavile otvaranje istrage o smrti dvojice muškaraca koji su primili vakcinu Moderna iz serije koja je nedavno povučena iz upotrebe zbog nečistoća u zatvorenim bočicama.

Vlasti Okinave na jugu Japana navele su da su povukle iz upotrebe vakcinu Moderna jer su uočene nečistoće u novim serijama doza vakcine koje nisu nedavno povučene.

Japanske vlasti u četvrtak 26. avgusta su povukle 1,63 miliona doza vakcine kompanije Moderna posle izveštaja o prisustvu nečistoća u tri serije distribuirane vakcine.

Farmaceutska grupa Takeda, koja uvozi i distribuira vakcinu Moderna u Japanu, saopštila je da je primila “izveštaje iz nekoliko centara za vakcinaciju da su strana tela pronađena u zatvorenim bočicama vakcine iz specifičnih serija”.

ONI KOJI SU PREBOLJELI KORONU imaju manje šanse da se zaraze delta sojem od vakcinisanih Pfizerom

 

Ministarstvo zdravlja je sa svoje strane tada navelo da će sarađivati sa Takedom u distribuciji alternativnih doza vakcine, kako bi se izbegao prekid nacionalnog programa vakcinacije stanovništva.

Oko 44 odsto stanovništva Japana je potpuno vakcinisano protiv korona virusa, ali se u Japanu i dalje širi delta soj.

Više od 15.800 ljudi umrlo je od korona virusa od početka epidemije u Japanu.

RSE, Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno