14.9 C
Mostar

FILMOVI SA SFF-a I NASTUPI DJ MAHMUTA ORHANA I DIVANHANE na “Desantu na Jajce” koji počinje danas

Repriznim projekcijama najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo Film Festivala u Jajcu danas počinje kulturno-turistički događaj “Desant na Jajce 2021”.

Projekcije filmova za djecu i mlade bit će održavane od 17:30 u sali Muzeja Dom AVNOJ-a, dok su večernje projekcije od 21:00 planirane da se održe na Tvrđavi u Jajcu. U slučaju kiše i večernje projekcije bit će održane u sali Muzeja Dom AVNOJ-a.

U petak 27. avgusta će u izložbenom prostoru Info centra Jajce biti otvorena izložba umjetničkog studija Articoolisan.

Uvečer istog dana će na platou ispod Plivskog vodopada biti održan nastup čuvenog turskog DJ-a i producenta Mahmuta Orhana. Kao prateći DJ-i nastupit će: Nebs Jack, Drop Department i Coem, a za ovaj događaj nije predviđena alternativna lokacija.

U subotu 28. avgusta će na platou ispod Plivskog vodopada biti održan koncert “S one strane Plive” grupe Divanhana. U slučaju kiše ovaj koncert bit će održan u Sportskoj dvorani u Jajcu.

Gratis ulaznice za sve filmske projekcije mogu se nabaviti u Info centru Agencije Jajce, dok se ulaznice za koncerte DJ Mahmuta Orhana i Divanhane mogu kupiti putem mreže www.kupikartu.ba, u Info centru Agencije Jajce i Hotelu Turist 98 u Jajcu.

Klix, Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno