23.8 C
Mostar

IZETBEGOVIĆ: Naši američki prijatelji su uporni da gospodin Čović i ja trebamo ponuditi rješenja

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nakon sastanka u rezidenciji ambasadora SAD-a u Sarajevu s višim političkim savjetnik američkog državnog sekretara Derekom Cholletom kazao je kako se “na stolu” nije našlo ništa novo.

Izetbegović je novinarima nakon izlaska iz rezidencije kazao kako sagovornici iz SAD-a očekuju da naši lideri vode procese.”Ne mogu reći da ima nešto novo, američki prijatelji su uz nas, ali očekuju da mi vodimo procese i da mi nudimo rješenja”, izjavio je.

Opet će se najviše očekivati od njega iz predsjednika HDZ-a, dojam je nakon stastanka.

“Veoma su uporni u tome da gospodin Čović i ja trebamo ponuditi rješenja, tako da smo otprilike na istom na čemu smo bili i dosada”, kratko je kazao Izetbegović.

Dragan Čović poslije izlaska sa sastanka nije davao izjave.

Chollet se ranije susreo sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Christianom Schmidtom, a na društvenim mrežama je napisao kako je sastanak bio produktivan te kako SAD podržava ključnu ulogu OHR-a u BiH, njegov mandat za održavanje dejtonskog mira u BiH i rad na ispunjavanju Agende “5+2” kako bi BiH izašla iz stanja međunarodnog nadzora.

Chollet je danas došao u službenu posjetu Sarajevu. On će boraviti u BiH do srijede, a pored poslova u Ambasadi SAD-a razgovarat će i sa članovima Predsjedništva BiH i visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, a trebao bi imati sastanke i sa još nekim bh. funkcionerima.

Foto: YouTube
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno