28.9 C
Mostar

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE DRAGANA BURSAĆA “Žuta kabanica”: Prisustvovao je i Željko Komšić

Ugledni bosanskohercegovački novinar, kolumnista, publicista, Dragan Bursać, održao je promociju svoje knjige “Žuta kabanica”, zbirku njegovih kolumni koju je objavila Izdavačka kuća “Rabic”.

Promocija je održana u sarajevskom BKC-u, a njoj su prisustvali sarajevska novinarka Arijana Saračević-Helač, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, zastupnik u Federalnom parlametnu Denis Gratz i drugi.

Bursać je ranije za portal Radiosarajevo.ba kazao da uobičava promocije knjiga počinjati u Sarajevu.

“Ne samo što je to naš glavni grad, jer Sarajevo je, uz rodni Bosanski Petrovac, moj najdraži grad u BiH. To je grad prijatelja, dragih ljudi, poslovnih prijatelja, ljudi s kojima svakodnevno komuniciram, ali i grad moje vjerne publike. Očekujem posjećenu i dobru promociju, interakciju s ljudima. Sarajevo i ja smo zaista prijatelji“, poručuje Bursać.

Kako je pisao ugledni novinar i saradnik portala Radiosarajevo.ba Faruk Vele, nova zbirka kolumni otvara bolna pitanja našeg društva.

“Čini se da prošlost u BiH nije samo to, ona nam se, paradoksalno, iznova i iznova ponavlja oličena u politikama koje bi da dovršavaju svoje mračne historijske projekte, nove granice, “povijesna prava”, što i ostavlja posljedice u našoj stvarnosti”, kazao je ranije Vele.

Knjiga Dragana Bursaća “Žuta kabanica” može se kupiti OVDJE.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno