28.9 C
Mostar

VUČIĆ DAO DODIKU ZAKON koji mora usvojiti 15. septembra

Radi se o aktu koju – prema predsjedniku Srbije – treba usvojiti na Dan nacionalnog jedinstva, novi praznik koji ustoličava Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obavijestio je javnost da je “ugostio” člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Uručio mu je, kako je objavio, “prednacrt Zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma”.

Vučić je prenio i da očekuje da Narodna skupština entiteta RS, ali i Srbije, istovjetan tekst ovog akta usvoje “na Dan nacionalnog jedinstva 15. septembra”.

“Vodili smo suštinske razgovore o budućnosti cijelog regiona, posebno razmatrali inicijativu “Otvoreni Balkan”, ali i konkretne projekte, poput izgradnje dijela auto-puta od Kuzmina do Bjeljine.

Saglasili smo se da je saradnja između Republike Srbije i RS izuzetna na svim nivoima i da srpski narod ne smije i ne može sebi dozvoliti bilo kakve sukobe i povratak u prošla vremena.

Naše zajedništvo i jedinstveno djelovanje na polju ekonomije, kulture, obrazovanja, historijskog sjećanja nijednog trenutka ne smije biti dovedeno u pitanje”, objavio je Vučić.

I do sada smo svjedočili svakojakim uplitanjima Srbije u BiH.

No, ovo je prvi put da se cijeli jedan zakon preda poslušnicima iz manjeg bh. entiteta i odredi datum za njegovo istovremeno usvajanje u manjem bh. entitetu i u Srbiji.

politički.ba, Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno