15.5 C
Mostar

VUKANOVIĆ ŠOKIRAO HADŽIFEJZOVIĆA: “Vučić pušta Edina Vranja da spasi Gordanu Tadić. Ako ona ode, Dodik visi i ne zna ko će…”

Poslanik u NSRS Nebojša Vukanović bio je večeras gost u programu sarajevske televizije Face.

Govorio je o aktuelnoj krizi u našoj zemlji i potezima koje vuče lider SNSD-a Milorad Dodik.

U jednom dijelu emisije, Vukanović se dotakao i značaja glavne državne tužiteljice Gordane Tadić.

GORDANA TADIĆ U BEOGRADU: Višem sudu u Beogradu bit će upućen prijedlog da “slučaj Vranj”

Vukanović smatra da je Edin Vranj namjerno sada uhapšen od strane srbijanske policije budući da je prije toga “išao u Srbiju 30 puta jer je porijeklom iz Prijepolja”. Ponudu Vučića da se 26 predmeta iz Srbije preda Tužilaštvu BiH, Vukanović smatra manevrom sa ciljem spašavanja Gordane Tadić.

Prema riječima Vukanovića, Vučić izlazi ovim potezom u susret Gordani Tadić budući da je uskoro očekuje konačna odluka VSTV-a o smjeni, a prema Vukanovićevim informacijama, trenutno je u VSTV-u 6 članova za njenu smjenu, a šest protiv, pa se traži sedmi odlučujući glas.

“Neka vam dođe Osmica i kaže vam o nedozvoljenim kontaktima koje imaju pojedini članovi HDZ-a i SNSD-a sa članovima VSTS-a. Ona (Gordana Tadić, op. a) je njima (HDZ-u i SNSD-u, op. a) ključna. Ako ona ode, nakon Tegeltije, Didik visi, ne zna ko će sutra biti uhapšen”.

Na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića zašto bi Gordana Tadić čuvala Dodika, Vukanović odgovoara:

“Zato što je kadar HDZ-a i SNSD-a!”

Na konstataciju Hadžifejzovića da je “na tu poziciju je SDA najviše ‘gurala'”, Vukanović odgovara:

“Ja ne znam ko je gurao, ja znam u čijem interesu ona radi. Dok je Gordana Tadić na čelu Tužilaštva BiH Čović i Dodik mogu slobodno da spavaju”

SB, Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno