23.8 C
Mostar

PROMJENA PRIČE: Dolazim na sastanak s Erdoganom u Predsjedništvo, ići ću i na redovne sjednice

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je danas pres konferenciju povodom posjete predsjednika Turske BiH Recepa Tayipa Erdogana našoj zemlji.

Dodik je rekao da je o ovom pitanju razgovarao sa predsjednicima stranaka iz Republike Srpske i da su donijeli odluku.

“Pojavit ću se na sastanku. Razlog je što ne želim ostaviti dva člana Predsjedništva Džaferovića i Komšića same s Erdoganom koji je veliki lider i da im ostavim priliku da samo oni iznose svoje stavove”, kazao je Dodik.

MILORAD DODIK: Schmidt se lažno predstavlja kao visoki predstavnik i rasipa neki optimizam

Dodao je da ova njegova odluka nije nikakvo pravdanje i da to njemu nije ugodno ali da ovdje nije pitanje šta je ugodno.

“Moram ići kao izabrani predstavnik naroda. Ići ću i na redovne sjednice, ali samo kako bih mogao glasati protiv svih odluka da bi na sljedećoj sjednici mogao povući vitalni nacionalni interes da bi to otišlo u NSRS na odlučivanje. Tako ću pokazati da je NSRS mjesto odlučivanja, a ne Predsjedništvo BiH”, dodao je Dodik.

Naglasio je da će na sastanku sa Erdoganom, turskog predsjednika upoznati sa “srpskom stranom priče”.

ERDOGAN u petak u službenoj posjeti BiH

“Ne mogu dopustiti da samo Komšić i Džaferović pričaju. Spreman sam da govorim o onome. Želim Erdogana obavijestiti da Srbi ne prihvataju da stranac može donositi zakon i da je srpska strana u tome veoma ozbiljna. Godišnji odmori mogu nekome biti izgovor za nerješavanje ovog problema, nama nije”, podcrtao je Dodik.

Ponovio je i svoje ranije stavove da je BiH neodrživa i da joj prijeti raspad, a naglasio je da su Srbi već u “prvoj fazi” izlaska iz BiH jer njihovi izabrani predstavnici u državnim institucijama “ništa ne rade”.

Klix, Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno