15.5 C
Mostar

SDP MOSTAR: HRS je postao HDZ-ova pravna ekspozitura

Naša odluka je prilikom glasovanja bila potpuno jasna: Kontraproduktivno je smjenjivati nešto za što je odlučeno da će za mjesec dana biti ponovo izabrano, a da su to u HRS-u znali svjedoči činjenica što su na početku sjednice pozvani da dostave listu kandidata za izbor novog Povjerenstva. Svojim glasanjem žetončići iz HRS-a potvrdili su našu tezu, jer je sad jasno da su do izbora novog Povjerenstva HDZ i HRS pokušali ostvariti svoje interese. Interesantno je istaći kako HRS nigdje ne spominje da je upravo zahvaljujući glasovima i SDP-a oboren Izvještaj o radu Povjerenstva, kojeg je podržala SDA.

 Nama je potpuno jasno da su određeni vijećnici HRS-a, zbog nedostatka kadrova u HDZ-u, postali pravni zastupnici „stožerne“ stranke. Ostaje da vidimo kroz kakve angažmane koje im HDZ, uz prešutnu suglasnost SDA može osigurati, će biti naplaćene usluge.

 Zbog javnosti i još jedne bestidne laži koja se plasira iz HRS-a, dužni smo reći i to da je Klub SDP-a podržao ustupanje na korištenje dva gradska prostora Crkvi, no svjesni smo i činjenice da smo kao Vijećnici dužni štiti interes Grada Mostara. „Eksperti“ iz HRS-a bi pak trebali znati da se nacionalizirana imovina rješava Zakonom o restituciji na državnom nivou, a ne u Gradskom vijeću. Dok ne osvoje mandat u državnom parlamentu, a budući da se bestidno ulizuju Crkvi nepotrebno dižući nacionalne tenzije, savjetujemo im da sukladno pravnom angažmanu s HDZ-om, potonjim pomognu oko „neradne nedjelje“ budući da se amandman ne može uložiti na odluku koja nije na dnevnom redu sjednice.

 Umjesto navodnih sukoba u oporbi koji se pokušavaju vještački iskonstruirati, pravo je pitanje da li su građani Mostara uz HDZ, SNSD i SDA dobili četvrtog vladajućeg partnera koji se odaziva na skraćenicu HRS (?!), stoji u saopštenju mostarskog SDP-a.

 Foto: YouTube

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno