14.9 C
Mostar

U BEOGRADU IDENTIFIKOVANI POSMRTNI OSTACI žrtve stradale tokom rata u BiH

Identifikacija posmrtnih ostataka jedne žrtve srpske nacionalnosti, stradale tokom rata u Bosni i Hercegovini (BiH) 1993. godine, obavljena je danas u Zavodu za sudsku medicinu na Vojno-medicinske akademije (VMA) u Beogradu, saopštila je u ponedeljak, 6. decembra, Komisija za nestala lica Vlade Srbije.

Kako se navodi, identifikacija je obavljena uz prisustvo članova porodice žrtve.
Komisija za nestala lica Vlade Srbije je 3. decembra od Instituta za nestale osobe BiH preuzela posmrtne ostatke stradalog lica na graničnom prelazu Sremska Rača – Rača.

“Radi se o licu koje je ekshumirano 2003. godine na gradskom groblju u Bratuncu. Identitet posmrtnih ostataka stradalog lica utvrđen je metodom analize DNK i njegova sahrana biće obavljena u skladu sa izraženom željom porodice”, navodi se u saopštenju Komisije.

Kako se dodaje, ovim je nastavljen proces identifikacija žrtava srpske nacionalnosti stradalih u oružanim sukobima na prostoru bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ).

Prema podacima institucija u BiH, Hrvatskoj, Kosovu, Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, tokom sukoba na prostoru bivše Jugoslavije ukupno se 12.103 osobe vode kao nestali.

RSE, Foto: Kancelarija za nestala lica Vlade Srbije
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno