17.7 C
Mostar

CVIJANOVIĆ RAZGOVARALA SA ESCOBAROM u Washingtonu, tražila “balansiraniji pristup”

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Washingtonu sa specijalnim predstavnikom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom i američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Matthewom Palmerom.

U razgovoru sa specijalnim predstavnikom Gabrielom Escobarom, sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, te o mogućnostima jačanja saradnje, piše Klix.

Cvijanović je ukazala je na potrebu izbalansiranog pristupa prema BiH, kao i interesima sva tri konstitutivna naroda, te istakla da je to jedini način da se osigura stabilna i prosperitetna budućnost.

Sastanak sa Palmerom (Foto: RTRS)
Sastanak sa Palmerom (Foto: RTRS)

Cvijanović je na sastanku izrazila podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”, kao i snažnijoj ekonomskoj saradnji među zemljama regije.

Tokom sastanka sa Matthewom Palmerom, razgovarano je o reformama izbornog zakonodavstva u BiH, a Cvijanović je istakla da je potrebno osigurati legitimno predstavljanje svih konstitutivnih naroda i ukazala na neophodnost postizanja dogovora između partnera u Federaciji BiH.

Inače, Matthew Palmer boravio je protekle sedmice u posjeti našoj zemlji tokom koje je razgovarao sa liderima političkih paritija o reformama izbornog zakona.

Dolazak Escobara u BiH očekuje se ove nedjelje.

Foto: RTRS
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno