36.6 C
Mostar

ISMET LULIĆ│OTVORENO PISMO FADILU NOVALIĆU: Najgore od svega je to što je Vaša pojava ubila volju u ljudima da ostanu ovdje i od najljepše zemlje naprave najljepšu državu

Ne dolijevajući 37% ulja na vatru koju ste izazvali Vašim odnosom prema građanima Federacije, govoreći im da su rastrošni i kako eto, odveć i previše troše na luksuz, morao sam Vam napisati ovo otvoreno pismo.

Ipak, sve Vaše izjave i zrnca mudrosti ličile bi tek na loš vic ili smiješan san, da niste tako otvoreno lagali da ste o nabavci respiratora saznali iz medija. Suđenje koje traje i dokazi tužilaštva evidentno su pokazali da ste znali sve i ne samo znali, već ste u svemu sudjelovali punim kapacitetom.

Znamo mi Vaše izjave nisu produkt loših namjera, nego produkt Vaše zauzetosti ozbiljnim poslovima, kao što je nabavka respiratora koji usput djeluju kao ventilatori, jer su vrlo lako opuhali ionako siromašnu državnu kasu.

Uvaženi gospodine Novaliću posebno nam je drago što niste dozvolili da građani budu pokusni kunići, pa stoga niste nabavili vakcine među prvima, nego ste se ipak opredijelili za najsigurniji model-nevakcinisanja i ubijanja. Kako ljudi, tako i privrede. A najgore od svega je to što je Vaša pojava ubila volju u ljudima da ostanu ovdje i od najljepše zemlje naprave najljepšu državu.

Ironiju i šalu na stranu, gospodine Novaliću s vama i strankom koja je delegirajući Vas na tako važnu funkciju, istu dovela do besmisla, mi smo definitivno u svojim i očima modernog svijeta postali predmetom sumnji i ismijavanja. Neću Vas pozvati na ostavku, jer kad to niste uradili nakon katastrofalnih rezultata vašeg rada, nakon silnih afera, nakon potvrđene optužnice, nema istu smisla tražiti jer ste nam pokazali da vam moral i odgovornost nisu jača strana….osim možda prema Seb. Jer ipak vi ste kunić, a ona je prva dama.

Foto: Proglas

 

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno