15.5 C
Mostar

POVRIJEĐENO VIŠE OSOBA: Pucnjava ispred zgrade Pentagona u Washingtonu

Ispred sjedišta američkog ministarstva odbrane u Washingtonu došlo je do pucnjave zbog čega je zgrada Pentagona u potpunosti blokirana, prenosi CNN.

Kako se navodi, pucnjava se dogodila ispred zgrade američkog ministarstva odbrane, tačnije autobuskoj i stanici metroa koja se nalazi neposredno ispred zgrade samog ministarstva, a koju svakodnevno koristi hiljade građana kao i samih uposlenika Pentagona.

Novinari koji se nalaze na licu mjesta rekli su kako su građani čuli nekoliko pucnjeva, a medicinske službe potvrdile su kako se u ovom trenutku ukazuje pomoć za više povrijeđenih osoba, a njihov status i stepen povreda bit će poznat kasnije.

Povodom pucnjave, oglasili su se i iz Ministarstva odbrane SAD-a te su saopćili kako je zgrada Pentagona u ovom trenutku blokirana.

“Pentagon je trenutno blokiran zbog incidenta na stanici ispred zgrade. Molimo građane da izbjegavaju ovaj dio. Uskoro ćemo objaviti više informacija”, saopćeno je na zvaničnom profilu Ministarstva odbrane SAD-a.

Portparol Agencije za zaštitu Pentagona Chris Layman rekao je za CNN kako se trenutno istražuju detalji incidenta te je rekao kako u ovom trenutku ne može komentirati da li je napadač ubijen i da li je neko od građana povrijeđen.

Izvor: Klix, Foto: YouTube

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno