14.9 C
Mostar

OHR PISAO ŠULIĆU: Neprihvatljiv postupak, dužni ste omogućiti naše prisustvo na sjednici

Nakon što je jučer potpredsjednik NSRS-a Denis Šulić rekao da predstavnicima OHR-a nije dozvolio da prisustvuju sutrašnjoj posebnoj sjednici Skupštine o povlačenju nadležnosti s nivoa BiH na nivo entiteta, oglasili su se iz ureda OHR-a u Banjoj Luci, piše Klix.

Kako je u pismu upućenom Šuliću napisala zamjenica Visokog predstavnika Christiana Schmidta i šefica ureda u Banjoj Luci Marianne Berecz, njegov stav je neprihvatljiv.”Ovo je jasno nepoštovanje Dejtonskog sporazuma. Vjerujem da ćete ispoštovati svoju obavezu iz Dejtonskog sporazuma i osigurati nesmetan rad predstavnika OHR-a na današnjoj sjednici u skladu s Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma”, stoji u pismu Berecz.

Podsjećamo, Šulić je jučer rekao da smatra da je za njega nedopustivo da OHR ili bilo koja druga kancelarija na ovaj način komunicira s Narodnom skupštinom RS-a.

“S obzirom na činjenicu da u BiH ne postoji visoki predstavnik pa samim tim ni njegova kancelarija, ne vidim bilo kakav osnov za njihovo prisustvo posebnoj sjednici. Osim toga, samo obraćanje Narodnoj skupštini u imperativu je nešto što ne mogu prihvatiti”, rekao je Šulić.

foto: YouTube
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Popularno